MUĞLA / BODRUM - YUKARIMAZI İLKOKULU

Nis

Okulumuzda 54. Kütüphanecilik haftası kutlandı. Okul kütüphanemize yeni kitaplar kazandırıldı.

Nis

18 Mart Çanakkale Zafer´inin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla okulumuzda tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İsitklal Marşımızın okunmasıyla ve okul müdürümüz Sayın Songül ARSLAN´ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasyla başladı.

Mrt

21 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyu bizlerden desteğini esirgemeyen emek veren Mumcular Orman İşletme Şefliği ekibine,şefimiz sayın Cengiz Cihan’a, öğretmen arkadaşlarımıza ve velilerimize öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz. Ormanın bizim için ne kadar değerli olduğu uygulamalı olarak tüm öğrencilere anlatıldı.

Mrt

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında olası deprem ve yangın anında okulda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için yapılan tatbikat öncesi okuldaki mevcut söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri kendi bünyelerinde gerekli hazırlıkları yaparak öğrenciler, yangın, deprem ve tahliye konusunda bilgilendirildi.

Yapılan deprem ve yangın tahliye tatbikatında hiçbir kargaşaya yer vermeden önce öğrencilere deprem ve yangın hakkında bilgi verildi, akabinde okul çok kısa sürede boşaltıldı. Daha sonra okul bahçesinde güvenli bir alana toplanan öğrencilere itfaiye ekiplerince yangının, yangın söndürme tüpü ile nasıl söndürüleceği tatbiki olarak gösterildi.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıl dönümü kutlandı. İstiklal Marşımız bundan tam 97 yıl önce kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921´de TBMM´de kabul edildi.

Ock

SwissotelResort Bodrum Beach, Çağdaş Holding, Ted Koleji, Acıbadem, Funtown, Bodrum Belediyesi destekleriyle 23 Nisanda (Funtownda) Yukarımazı ve Yeniköy okullarımızdaki miniklerimizin hayalleri gerçekleştirilmek üzere, heyecanla dilek ağaçlarına asıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ock

MAZI OKULLARI VE KARYA ROTARY KULÜBÜNÜN ORTAK ÇALIŞMASI OLAN ATATÜRK VE CUMHURİYET KONULUÇOCUKLARIMIZIN BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM RESİMLERİNİ SERGİLEDİK. EMEKLERİNİZE SAĞLIK İNCİ TANELERİMİZ.

Ock

Okulumuzda Aralık ayının ikinci haftası tüm öğrencilerimiz, veliler ve halkımız ile birlikte yerli malı haftası kutlandı.

Ock

TURMEPA & DENİZ TEMİZ DERNEĞİVE D-MARİN KİDS İLE ‘‘MARİNA  EĞİTİMLERİ’’ PROJESİ KAPSAMINDA BU YIL DA ÇOCUKLARIMIZ “Fark Ettim! Denizlerimiz Bizim Oksijen Kaynağımız" DEDİLER VE PROJE OKULLARI ARASINDA HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI İKİ MUHTEŞEM PROJEMİZ  " YEŞİL OKUL" - "ÇEVRE DOSTU MARTILAR" İLE İKİNCİLİK ALARAK İLÇEMİZİ GURURLA TEMSİL ETTİLER.

Ara

Okulumuzda Sayın Müdürünüz Songül ARSLAN tarafından tüm öğrencilere diyabet eğitimi videoları izletildi.

Kas

Okulumuzda Fen Bilimleri Öğretmeni Senem TEKİN öğrencilerle fen alanında deneyler yaptı. Öğrenciler de çalışmalarını sergileyerek yaparak ve yaşayarak öğrenme modeliyle bilgilerini pekiştirdiler.

Kas

Yukarımazı İlkokulunda saat dokuzu beş geçe saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Türk Bayrağı göndere çekildi ve yarıya indirildi. Akabinde Sayın Okul Müdürümüz Songül ARSLAN günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı velilerin de yoğun katılımı ile coşkuyla kutladık. Program Sayın Okul Müdürümüz Songül ARSLAN´ın konuşmasıyla başladı.

Kas

İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.Sayın Okul Müdürümüz Songül ARSLAN tarafından yapılan açılış konuşması ardından, öğrenciler tarafından Eğitimin önemi ve okul heyecanı konulu konuşmalarla devam etti.

Haz

Güzel çocuklarımız; sizinle yorulup, yine sizin tatlı bakışlarınızla dinlendik. Muhteşem geçen bir yılımızın sonunda karne, şenlik, mezuniyet heyecan ve gururunu hep beraber yaşadık. Emeği geçen ve  köyümüze kadar gelip bizi yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler.