Tarihçe

YUKARIMAZI İLKOKULU TARİHÇESİ


Yukarımazı İlkokulu 1966 yılında Hüseyin BARDAK, Mehmet YILMAZ ve Mustafa ŞİRAY isimli üç hayırsever tarafından bağışlanan 1325,38 m² arsa üzerine köy halkı tarafından imece usulü yapılmış olup, 1968 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz hizmete başladığında tek katlı okul binası ve bir lojman binasından oluşmaktaydı.

Birleştirilmiş sınıflı olan köy okulumuz zaman geçtikçe yetersiz kalıp 2015 yılında tadilata alınmıştır. Tüm bina yenilenerek yeni derslikler yapılmıştır. Tek katlı, lojman ve okul binası arasına 30 m² 'lik çok amaçlı bir ek salon yapılarak L tipi bina oluşturulmuştur. Lojman binasının bir bölümü Anasınıfı olarak düzenlenmiştir. Yenilenen okul binamız 326 m²  alana kurulmuştur ve 999 m²  civarında okul bahçesi bulunmaktadır. Okul bahçemize basketbol-voleybol sahası  yapılmıştır.

Okulumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılında müstakil müdürlüğe kavuşarak Mazıköy Mahallesi mevkilerinde bulunan İlkokul çağındaki öğrencilerin kazanılmasıyla taşıma kapsamına alınmıştır. İlk zamanlar ilkokul kısmı birleştirilmiş tek sınıf ve tek öğretmenle, Anasınıfı da tek şube ve tek öğretmenle hizmet veren okulumuz şu an ilkokul kısmı dört sınıf ve dört öğretmenle, Anasınıfı bir sınıf ve bir öğretmenle hizmet vermektedir. Ayrıca okulumuzda müdür odası, öğretmenler odası, çok amaçlı salon (bir bölümü yemekhane olarak kullanılmakta.), depo, mutfak, engelli bireyler için bir tuvalet ve 6 tane de normal tuvalet bulunmaktadır. Okulumuzun her bölümünün girişlerinde ve engelli tuvaletine giden engelli rampaları yapılmıştır.

Okulumuz kurulduğundan bu yana hep aynı yerdedir. Bodrum İlçesi merkezine yaklaşık 51 km uzaklıktadır. Ortalama köyün ortasında ve Milas İlçesine bağlı bulunan Çökertme ve Ören Mahallerine giden yolun kavşağında bulunmaktadır.

Temel eğitim birinci kademede dört yıllık İlkokul öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz, temel eğitim ikinci kademedeki dört yıllık öğrenimlerine Aşağımazı'da bulunan Özcan-Duran Karagöl Ortaokulunda devam etmektedirler.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :Tarihçe,


  Beğen | 1  kişi beğendi